Foket tevreden met Europese zege AA Gent

09 augustus 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na een nederlaag tegen Standard en een gelijkspel tegen Zulte Waregem moest AA Gent naar het Poolse Jagiellonia Bialystok. Die trip leverde een goede uitgangspositie in de derde voorronde van de Europa League op.

Jonathan David lukte de enige treffer.  "Ik denk dat het een perfect resultaat is, we hadden daarvoor getekend", stelt Thomas Foket bij Sporza. "Er is ruimte voor verbetering, want we hadden meer kunnen scoren als we rustiger aan de bal waren. Maar OK, het was heel warm en de tegenstander ging er honderd procent voor.

"Ik denk dat we in de tweede helft wat slordiger waren, in de omschakeling én in balbezit. Ze konden kleine prikjes geven op de counter. Ze wachten daarop, het is geen ploeg die het spel maakt. Ze wachten op het foutje en breken dan uit."

Voorzitter Ivan De Witte kwam voor deze wedstrijd de spelers wijzen op het belang van een sterke campagne op het Europese front.

Die 0-1 zege is meteen ook de eerste overwinning van het seizoen. "Dat doet deugd, dit geeft vertrouwen voor zondag (thuis tegen Waasland-Beveren, nvdr)", merkt Foket op. "Het is misschien wel goed dat we dan thuis spelen, met het publiek achter ons. We moeten gewoon deze lijn doortrekken."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes