AA Gent wil koele kikker niet te veel bewieroken

10 augustus 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
AA Gent ging met 0-1 winnen bij het Poolse Jagiellonia Bialystok. Een stap in de goede richting. De Buffalo's hunkeren naar een mooi verhaal in de Europa League. De 18-jarige Jonathan David was de matchwinnaar.

"Een doelpunt op verplaatsing in een Europese wedstrijd is altijd belangrijk", stelt manager Michel Louwagie tegenover Sporza. "Bovendien is het onze eerste overwinning dit seizoen in een officiële wedstrijd. Het was niet zo makkelijk, maar we hebben een zeer volwassen match gespeeld."

De jonge aanvaller David maakte het verschil."Scoren is natuurlijk belangrijk, zeker voor een jonge spits. Hij doet dat goed", merkt Louwagie op. "Hij is een koele kikker die koel afwerkt, maar we mogen hem niet te veel bewieroken. Hij is nog maar achttien jaar, al is hij wel een talent en dat bewijst hij ook met nu al twee belangrijke goals voor ons."

De Canadees scoorde al in de competitiematch tegen Zulte Waregem. "Hij heeft geen enkele training gemist in de voorbereiding. Dat geeft aan dat hij ook fysiek sterk is op zijn achttiende. En hij heeft een neus voor goals. Hij is uit het goede hout gesneden", merkt trainer Yves Vanderhaeghe toen op.

Jonathan David belandde in januari bij AA Gent en kreeg er een plaats in de beloftenkern. Zo kreeg hij rustig de tijd om zich aan te passen aan het voetbal in Europa. Hij heeft nog een contract tot medio 2019 bij de Buffalo's.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes