"Cristiano Ronaldo kan dat niet in zijn eentje"

16 augustus 2018
instagram
Twee keer finalist in de Champions League in de laatste drie seizoenen, kan nieuwkomer Cristiano Ronaldo Juventus wel aan de cup met de grote oren helpen? Wesley Sneijder hoopt dat de fans niet te veel van CR7 verwachten.

Juventus won de hoofdprijs voor het laatst in 1996. Sneyder won de CL in 2010 in het shirt van Internazionale. "Of Juventus nu aan het langste touw zal trekken? Nee, ik denk het niet. Het gaat niet om ťťn speler. Juventus heeft het de afgelopen jaren goed gedaan in de Champions League, maar het is niet zo dat ťťn speler alles gaat veranderen", stelt de huidige spelmaker van Al-Gharafa tegenover BeINSports. "Het is niet dat je de Champions League gaat winnen omdat hij in zijn eentje zů veel verandert."

Volgens Wesley Sneijder zijn er betere ploegen dan Juventus. "Het zou me verbazen als ze geen kampioen worden in ItaliŽ, maar je hebt meer nodig om de Champions League te winnen", stelt de Nederlandse recordinternational.

Al verwacht hij wel wat van Cristiano Ronaldo, die zaterdagavond kan debuteren in de uitwedstrijd tegen Chievo. "Ik denk zeker niet dat hij het moeilijk gaat krijgen in ItaliŽ. Maar hij is een professional en heeft de kwaliteiten, dus ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel gaat aanpassen. Hij gaat hoe dan ook slagen in de Serie A, ondanks dat het een andere competitie is dan LaLiga. Als hij snel kan wennen, dan wordt het makkelijk voor hem. Hij gaat mooie dingen laten zien.

"Het grootste verschil is dat het in ItaliŽ alleen gaat om winnen. 1-0 is genoeg", legt Sneijder uit. "In Spanje is het voetbal technischer. Daar wil je mooi voetbal spelen en misschien wel drie, vier of vijf keer scoren. In ItaliŽ zijn ze blij met 1-0 en de drie punten."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes