Gert Verheyen ging niet als een grote Jan voor spionkop zwaaien

16 augustus 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Gert Verheyen ging na de 5-2 nederlaag in Anderlecht de meegereisde supporters bedanken voor hun vocale steun. Na de 2-1 thuiszege tegen Moeskroen deed hij dat niet.

"Tegen Moeskroen wilde ik niet meteen als een grote Jan voor de spionkop met mijn armen gaan staan zwaaien", stelt Gert Verheyen tegenover Knack. "Zo zit ik niet elkaar. Daarin heb ik Trond Sollied, mijn trainer bij Club Brugge, altijd bewonderd. Die liet de vieringen met supporters altijd aan de spelers over en ging zelf naar binnen."

"Maar ik begrijp ook wel dat fans na een match een gebaar van hun trainer verwachten. Het is het enige moment waarop je hen kunt bedanken voor hun steun", vervolgt Verheyen. "Ik kan onmogelijk maandag naar al die mensen een sms sturen: ‘Bedankt om te komen gisteren. Groetjes, Gert.’ (lacht)"

"Ik worstel daar nog wat mee. Net omdat ik deze job niet zozeer voor mezelf heb aangenomen, om te bewijzen hoe goed ik als trainer ben of om mijn carrière een nieuwe wending te geven. De enige carrière die voor mij telt, is die als speler, en die is al een tijdje voorbij. Ik doe dit om met deze club iets moois neer te zetten."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes