"Lukaku speelde al lang met idee om te stoppen"

17 augustus 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Romelu Lukaku stopt na het EK 2020 bij de Rode Duivels. De 25-jarige aanvaller is met veertig doelpunten topschutter. Over twee jaar vindt hij dat de jongere generatie voor doelpunten moet zorgen.

"Tenzij je nu verwacht dat het publiek je zal overstelpen met smeekbedes om alsjeblieft van gedacht te veranderen. Is het dat wat je wil, Romelu? Dat het land door het stof gaat om je te overtuigen dat we jou niet willen missen?", opent journalist Koen Van Uytvange van Het Nieuwsblad.

Lukaku botste in het verleden wel eens met het publiek. Maar na het WK in Rusland zou dit voorgoed verleden tijd moeten zijn. "Na het voorbije WK zou je beter moeten weten. Sinds het overstapje tegen Japan zit je in ieders hart. Sinds jouw assist tegen BraziliŽ ben je een deel van onze geschiedenis."

"Dat je zelfs na zo'n wereldbeker denkt binnenkort te zullen stoppen, doet mij vermoeden dat je al langer met het idee speelt. Je vindt nog steeds dat pers, publiek en zelfs de vorige bondscoach jou te lang stiefmoederlijk behandeld hebben."

"Beste Romelu, het komende EK, jouw potentiŽle afscheid, is pas over twee jaar. Je doet uiteraard wat je wil. Maar denk er in die twee jaar nog eens rustig over na", besluit Van Uytvange.
MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zťťr knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes