Buitenlandse media loven de Rode Duivels

12 september 2018
instagram
Wereldkampioen Frankrijk speelt zijn eerste plaats op de FIFA-rankg kwijt aan BelgiŽ. De Rode Duivels haalden na een 0-4 zege in Schotland ook uit in Ijsland (0-3). In het buitenland wordt met grote ogen naar die prestaties gekeken.

"BelgiŽ kon in IJsland op jacht naar een doelsaldo van +100. Daar was in IJsland nog ťťn goal voor nodig. En dat terwijl de Rode Duivels pas op 26 mei 2014 voor het eerst in 106 jaar tijd een positief doelsaldo behaalden", merkt het Algemeen Dagblad op.

"Sindsdien zijn de Belgen niet meer te stoppen en dat bleek ook in IJsland. Eden Hazard zorgde na een half uur spelen vanaf de stip voor het doelsaldo van +100 en daar zou het niet bij blijven. Romelu Lukaku zorgde nog voor rust voor de 2-0 ťn de beslissing."

Bij het Duitse Bild hebben ze het over "soevereine Belgen". Het Franse L'Equipe heeft het over een fraaie overwinning. IJsland maakte geen kans.

Het Spaanse Marca wijst naar de doelpuntenmakers in Reykjavik. "In de aanloop naar het WK was BelgiŽ samen met Duitsland met 43 doelpunten de best scorende ploeg. Ook in Rusland zelf deed niemand beter dan de 16 goals van de Belgen. Eden Hazard en Romelu Lukaku spelen als een wervelwind."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar ťťn moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je ůf te vroeg, ůf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes