Thierry Henry niet betaalbaar?

12 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Hij legde zijn job als analist neer en kondigde aan voluit voor het trainerschap te kiezen. Thierry Henry leek naar Girondins Bordeaux te trekken, maar kondigde even later aan dat de sportieve mogelijkheden van de club niet strookten met zijn ambities. Dat zou geen juiste weergave zijn.

Joseph DaGrosa, directeur van GACP (General American Capital Partners) - het Amerikaanse investeringsfonds dat Bordeaux overnam - onthult in een interview met het Franse L'Equipe de reden van het afketsen van de deal met Thierry Henry.

"Op basis van financiŽle redenen vonden we geen akkoord. Ik heb veel respect voor hem. Hij was een steengoede speler en heeft een interessante carriŤreplanning. Maar we konden geen beslissing nemen op basis van emoties", zegt DaGrosa.

"We hebben duidelijk gemaakt dat de onderhandelingen zijn afgebroken omwille van financiŽle redenen. Er speelden geen andere zaken mee."

Volgens L'Equipe wou Thierry Henry ook te veel inspraak. De voormalige goalgetter van Arsenal en FC Barcelona wou de weg uitstippelen van het opleidingscentrum tot en met de eerste ploeg. Henry zou ook duidelijk gemaakt hebben dat de club nog vijf nieuwe spelers diende aan te trekken voor het afsluiten van de zomermercato.

Tot nader order maakt Henry nog deel uit van de technische staf van Roberto Martinez. Hij promoveerde van T3 tot T2.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes