Clubs gaan de strijd aan met zaakwaarnemers

13 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Van Jorge Mendes en Mino Raiola tot Mogi Bayat, zaakwaarnemers treden steeds meer op de voorgrond. In het topvoetbal valt veel geld te verdienen met transfers. De Premier League wil de strijd aangaan met de makelaars.

Uit onderzoek blijkt dat de zaakwaarnemers nu in vier van de vijf transfers zowel geld ontvangen van de speler als van de club(s). Een ongezonde situatie. Hoe meer transfers er afgerond worden, hoe meer geld er naar de makelaar stroomt, wat voor extra druk zorgt.

De clubs uit de Premier League gaan voor een aanpassing van de regelgeving. Clubs zouden geen commissie meer mogen betalen. De spelers die zich laten begeleiden zouden zelf de makelaar moeten betalen.

Het afgelopen jaar betaalden clubs in Engeland en Wales ruim 247 miljoen euro aan zaakwaarnemers.

Een zaakwaarnemer als Mino Raiola zal dat niet graag horen. Bij de transfer van Paul Pogba van Juventus naar Manchester United kreeg hij 46 miljoen euro voor zijn werk. Bijna een derde van de totale som.

Een werkgroep van de Premier League heeft al een aantal topadvocaten in de arm genomen om de juridische uitdagingen te overwinnen.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes