Club Brugge met andere spelers op rechts

13 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na de interlandbreak pikt Club Brugge de draad op tegen Sporting Lokeren. Marvelous Nakamba is er nog niet terug bij.

Ivan Leko kan wel een beroep doen op Kaveh Rezaei, die een interland liet schieten om te revalideren van een lichte blessure.

In de 20-koppige kern ontbreken Dion Cools en Emmanuel Dennis. Op rechts kan Leko Krepin Diatta en/of Thierry Vletinck inzetten.

De selectie van Club Brugge: Letica, Horvath, Hubert, Denswil, Decarli, Poulain, Mitrovic, Mechele, Vormer, Vanaken, Rits, Amrabat, Schrijvers, Vlietinck, Diatta, Danjuma, Rezaie, Openda, Wesley en Vossen.

De niet-selectie van Dion Cools baart opzien. Hij kampt niet met een blessure. Cools pikte twee matchen met de Belgische U21 mee.

"'Dat Cools niet in de selectie zit? Als je na een interlandperiode amper één dag de tijd hebt om een wedstrijd voor te bereiden, moet je snel kijken wie op fysiek en mentaal vlak klaar is voor de strijd", legt Ivan Leko zijn keuze uit.

"Wij proberen de wedstrijdselectie altijd zo eerlijk en correct mogelijk samen te stellen. We kijken niet naar namen, maar wel naar wie op alle vlakken klaar is om te spelen. Dion heeft twee keer negentig minuten gespeeld bij de nationale beloften en heeft naar Hongarije en Malta moeten reizen. Het is niet enkel een keuze op mentaal, maar ook op fysiek vlak. Daarom hebben we gekozen voor andere jongens."

Pikant detail: Siebe Schrijvers maakte ook de negentig minuten rond tegen Malta en Hongarije. Hij maakt wel deel uit van de selectie voor Club Brugge-Lokeren. Elke speler herstelt uiteraard niet op dezelfde wijze van een inspanning.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes