Waarom Lombaerts niet speelt bij KV Oostende

13 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
In de thuiswedstrijd tegen Racing Genk kwam Nicolas Lombaerts aan 53 speelminuten. Hij verving de geblesseerde Zarko Tomasevic die naar de kant moest. De overige vijf speeldagen zat de 33-jarige ex-Rode Duivel op de bank. KVO-trainer Gert Verheyen legt uit waarom Lombaerts niet aan de bak komt.

Nicolas Lombaerts is een grootverdiener in de Versluys Arena en mocht afgelopen zomermercato dan ook andere oorden opzoeken. Maar een concreet liep er niet binnen op het bureau van technisch directeur Hugo Broos.

Toch benadrukt trainer Gert Verheyen dat Lombaerts nog van pas kan komen dit seizoen. "Wat Lombaerts betreft, van mij most hij nooit weg h", aldus trainer Gert Verheyen op de website van KVO. "Ik heb hem wel altijd gezegd dat ik hem geen basisplaats kan garanderen. In ons systeem moet je als linksvoetige centrale verdediger ook je plan kunnen trekken als zuivere linksachter en dat kunnen mannen als Tomasevic of De Bock nu eenmaal beter."

"Maar blessures en schorsingen zijn snel gebeurd en dan zal Lombaerts zeker nog nuttig zijn. Enige minpuntje is dat Ndenbe last blijft hebben van de knie en zeker nog een tijdje out zal zijn."

De 33-jarige Nicolas Lombaerts heeft nog een contract tot medio 2020 bij KV Oostende.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zr knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes