Te laat op training? 112 euro per minuut

14 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Het loopt het prima bij het Londense Watford. Met een twaalf op twaalf staat de ploeg van trainer Javi Gracia met Liverpool en Chelsea bovenaan. De voormalige trainer van Rubin Kazan en Malaga voerde strenge regels in. Dat werkt.

Watford won niet alleen tegen Brighton & Hove Albion, Burnley, Crystal Palace en Tottenham Hotspur. In de League Cup versloegen ze Reading. Vijf zeges op rij dus.

Gracia trad in januari in dienst en behaalde in de thuismatchen meer punten dan gelijk welke club in de Premier League.

"Dit seizoen heeft de trainer bepaald hoe hoog de boetes moesten zijn", vertelt Troy Deeney in gesprek met BBC Sports. "Hij heeft ervoor gezorgd dat de boetes erg hoog zijn. Eerlijk is eerlijk, niemand zorgt voor problemen."

"Ik denk dat iedereen heel erg veel van zijn geld houdt. De hoogste boete? Je moet 112 euro betalen voor elke minuut die je te laat komt."

De boetepot blijft echter niet leeg. Abdoulaye Doucoure en Josť Holebas zijn de belangrijkste sponsors. "Ik ben niet altijd op tijd", erkent Doucoure. "Ik probeer het. Je moet op tijd zijn. Veel spelers zijn regelmatig te laat gekomen, dus ik denk dat er aan het einde van het seizoen een flink bedrag te besteden valt."

"We willen in de top tien eindigen. We hebben vorig seizoen(veertiende, nvdr.) fouten gemaakt en nu willen we sterker zijn", verklaart de trainer zijn aanpak.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes