Vandenbempt fluit De Sutter terug

14 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Van Cercle Brugge naar Anderlecht en Club Brugge, Tom De Sutter mocht zich ook bij de Rode Duivels melden. Zijn avontuur bij het Turkse Bursaspor werd een tegenvaller van formaat. Idem dito bij Sporting Lokeren. De Sutter wijst naar de trainer. Peter Vandenbempt vindt dat niet correct.

Een dure speler die weinig rendement haalt, voorzitter en eigenaar Roger Lambrecht had er al langere tijd zijn buik van vol. Peter Maes maakte in de zomer duidelijk dat hij geen beroep meer zou doen op Tom De Sutter.

Volgens De Sutter paste hij niet in het systeem dat Maes nastreeft en staat hij conditioneel wel nog op punt.

"Veel reden tot klagen heeft De Sutter niet. Niet over zijn huidige situatie en niet over zijn carrière. Hij was verrassend én teleurstellend weinig zelfkritisch over zijn mislukking bij Lokeren", stelt Peter Vandenbempt bij Sporza.

De Sutter zou te veel naar zijn verleden bij Anderlecht en Club Brugge grijpen. Avonturen die al jaren achter hem liggen.

"Kiezen voor Lokeren houdt consequenties in en ook aanvallers van Club en Anderlecht vind je in het moderne voetbal vaak zwoegend op het middenveld", merkt Vandenbempt op. "Op zijn best was De Sutter outstanding als afwerker en een meevoetballende targetman, maar nooit over een langere periode zoals dat aan de top vereist is."

Lokeren ging over tot een ontbinding van het nog één jaar lopende contract. Roeselare klopte op de deur van De Sutter, maar de aanvaller lijkt de kat nog wat uit de boom te willen kijken. Hoe concreet is de belangstelling van Cercle Brugge? Valt er nog een andere appel uit de boom?


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes