Mbappé graag tegen Ronaldo in finale CL

14 september 2018
instagram
Paris Saint-Germain won vorig seizoen de landstitel. Eigenaar Nasser Al-Khelafi rekent echter op meer. De cup met de grote oren moet naar Parijs! Kylian Mbappé weet wat er verwacht wordt en ziet Juventus als de belangrijkste concurrent.

Mbappé moet met PSG in de groepsfase de strijd aangaan met Liverpool, Napoli en Rode Ster Belgrado. Zware kost. "We zitten in een zware poule, maar dat is normaal in de Champions League, waarin de grootste clubs uit Europa deelnemen", knikt Kylian Mbappé in een interview met La Gazzetta dello Sport.

"Tegen Napoli gaat het moeilijk worden. De ploeg van Carlo Ancelotti speelt goed voetbal met een duidelijke filosofie. Ze zetten hoog druk en hebben daarnaast ook fantastische fans. Met AS Monaco heb ik in 2016 een vriendschappelijke wedstrijd met 5-0 van Napoli verloren."

PSG mikt veel hoger dan die groepsfase. Een finaleplaats in de Champions League is het doel. Mbappé acht de kans groot dat Juventus dan de tegenstrever kan zijn.

"Cristiano Ronaldo  heeft ervoor gezorgd dat het Italiaanse voetbal weer op de voorgrond staat. De Serie A is altijd al een grote competitie geweest, maar de laatste tijd had het wat aan prestige ingeleverd. Met Ronaldo raken mensen weer gepassioneerd. Ik volgde de Serie A al, maar nu doe ik dat met meer interesse."

"Ze hadden al een complete ploeg. Dat hebben ze wel aangetoond door de finales die ze de afgelopen jaren hebben gespeeld zonder Ronaldo. Met hem in de ploeg zijn ze nu nog sterker. Alle teams bekijken Juventus nu met nog meer aandacht. Het is ook een mooie kans voor Ronaldo, dus het is een win-win-situatie voor beide partijen. Een finale tussen PSG en Juventus? Daar zou ik voor tekenen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes