Romelu Lukaku zet Mourinho uit de wind

14 september 2018
instagram
Geen aantrekkelijk voetbal, te weinig prijzen. Manchester United investeerde nochtans veel geld op de transfermarkt. Dus ligt José Mourinho zwaar onder vuur. Romelu Lukaku neemt het op voor zijn coach.

Volgens enkele media en analisten zou Mourinho toe zijn aan zijn laatste wedstrijd bij Manchester United. Lukaku biedt het nodige weerwerk.

"Mensen kennen hem als een winnaar. Maar ik vind het mooi dat hij geen emoties speelt. Wanneer hij boos is, weet je dat bij écht boos is. Wanneer hij blij is, zie je dat hij blij is", stelt de Rode Duivel in een interview met de BBC. "Ik begrijp niet waarom mensen hem niet ‘echt’ vinden."

"Als ik weet dat hij boos op me is, doe ik alles om hem weer blij te maken. Voetballers zijn tegenwoordig een beetje soft."

Niet bang voor confrontatie

"Als ik naar verhalen van vroeger luister, kunnen trainers tegenwoordig weinig zeggen zonder dat spelers zich aangevallen voelen. Ik voel me niet aangevallen, omdat ik wel wat kan hebben", geeft Lukaku aan, die drie keer scoorde in vier competitiematchen.

"Door mijn achtergrond ben ik vrij hard. Ik heb een goede relatie met José Mourinho. Hij maakt ons aan het lachen en is echt een familieman. Mourinho vecht voor zijn spelers, hij is ‘echt’. Wanneer je niet tevreden bent, heeft het geen zin om je emoties te verbergen."

"Mensen moeten dat juist waarderen. De meeste trainers in de Premier League zoeken als ze niet tevreden zijn alsnog een manier om tevreden over te komen. Je moet respecteren dat Mourinho een bepaalde persoonlijkheid heeft en dat hij niet bang is voor de confrontatie. Hij wil ons hier allemaal verbeteren. Mourinho is een normale gast en we kunnen goed met elkaar opschieten. Hij kan met iedereen goed opschieten."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes