Nieuwe uithaal van José Mourinho

14 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Met 6 op 12 staat Manchester United er niet al te best voor. José Mourinho staat in het oog van de storm. De Portugese trainer haalt nog maar eens uit naar de critici.

Een aantal analisten opperden dat Marcus Rashford in een netelige situatie zit. Hij wordt als flankaanvaller uitgespeeld en niet als spits. Hij zou ook niet moeten denken aan een systeem met twee spitsen. De international krijgt het advies uit te kijken naar een andere club.

"Er zijn mensen die wakker worden en op dat moment direct aan José Mourinho en Manchester United denken. Ik heb medelijden met hen. In het leven zijn veel meer interessante dingen om over te praten", begint de Portugese oefenmeester. Rashford pakte in de laatste speelronde tegen Burnley (0-2 voor United) een rode kaart en is tegen Watford geschorst. "Zondag zal ik worden bekritiseerd omdat hij niet speelt, maar dat is mijn schuld niet."

Om te laten zien dat Rashford voldoende speeltijd onder hem krijgt, somt Mourinho een aantal statistieken op. "In het seizoen 2016/2017 speelde hij 32 wedstrijden in de Premier League, elf Europa League-duels inclusief de finale, drie wedstrijden in de FA Cup, zes keer in League Cup inclusief de finale en de Community Shield. Hij speelde in totaal 53 keer. Als je kijkt naar het aantal minuten, dan komt hij uit op 3.068 minuten. Deel je dat door negentig, dan kom je uit op 34,2 volledige wedstrijden in het seizoen 2016/2017."

Mourinho gaat verder. "In het seizoen 2017/2018 speelde hij 35 wedstrijden in de Premier League, acht in de Champions League, vijf in de FA Cup inclusief de finale, drie League Cup-duels en de UEFA Super Cup. Hij speelde een totaal van 52 wedstrijden waarin hij 2.676 minuten aan spelen toekwam, ofwel 29,7 volledige wedstrijden."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes