STVV-internationals zonder blessures terug

14 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Marc Brys moest het op training met een uitgedunde spelerskern doen. Meerdere Kanaries kenden interlandverplichtingen. Tel daar nog de blessure van Steven De Petter bij, die meerdere matchen zal missen.

Geen ideale voorbereiding voor de partij tussen AA Gent-STVV, al zagen de Buffalo's ook meerdere spelers vertrekken. Casper De Norre en Nazon Duckson keerden met het beste gevoel terug. Nazon scoorde vijf keer voor Ha´ti tegen St-Maarten (13-0). De Norre maakte twee keer de negentig minuten rond met de Belgische beloften. Alexis De Sart viel twee keer in.

Wataru Endo won met Japan tegen Costa Rica. De interland tegen Chili werd geannuleerd na de passage van een tyfoon. Takehiro Tomiyashu was een eerste keer bij de selectie. Mohamed Buya (foto) leed een nederlaag met Sierra Leone.

Marc Brys is vooral blij dat alle internationals zonder blessureleed terugkeerden.

AA Gent staat met 13 op 18 op de vierde plaats. De Kanaries zijn negende met 7 punten. De bal gaat zondagavond om 20 uur aan het rollen in de Ghelamco Arena.

STVV kan moed putten uit de vorige uitmatchen: 1-1 bij RC Genk, 2-2 bij Waasland-Beveren en net geen punt (3-2) tegen Standard.

De Buffalo's speelden thuis gelijk tegen Zulte Waregem (1-1) en versloegen daarna Waasland-Beveren (4-1) en Lokeren (2-1).


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes