Supporters vragen ontslag Yannick Ferrera

18 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Na zeven speeldagen staat Waasland-Beveren op de voorlaatste plaats in de stand van de Jupiler Pro League. De Wase Leeuwen van Yannick Ferrera haalden 4 op 21. Afgelopen weekend eindigde de degradatietopper tegen AS Eupen op 0-0. De thuissupporters toonden hun ongenoegen en vroegen om het ontslag van de trainer. Die kan echter rekenen op de steun van het bestuur.

Tijdens Extra Time dook er een filmpje op waarin supporters van Waasland-Beveren tijdens de wedstrijd tegen AS Eupen hun ongenoegen uiten. Yannick Ferrera is hun in ogen de kop van Jut.

Ferrera kan wel verzachtende omstandigheden inroepen. Er streken afgelopen zomermercato maar liefst zeventien spelers neer op de Freethiel waardoor de puzzel nog niet vastligt. Yannick Ferrera is nog altijd aan het roteren. Na zeven speeldagen hebben de Wase Leeuwen ook al verplaatsingen naar AA Gent en Racing Genk achter de rug. Voorzitter Dirk Huyck blijft Ferrera het vertrouwen geven, zijn positie staat (nog) niet ter discussie.

“Geluk of pech mogen niet beslissen over het lot van een coach", aldus Huyck tegenover Het Laatste Nieuws. “Er is geen paniek. Totaal niet. Onze club gaat door een groeiproces. En natuurlijk is het jammer dat we niet wonnen van Eupen, maar panikeren zou zot zijn. Eén keer winnen en we zijn vertrokken, daar ben ik van overtuigd.

Met wedstrijden tegen Charleroi (thuis) en rode lantaarn Moeskroen (uit) op het programma moeten de Wase Leeuwen punten sprokkelen. “Maar Ferrera krijgt geen ultimatum”, besluit Huyck. “Het is niet alles of niets voor de coach, ook al zijn die twee matchen nu natuurlijk superbelangrijk. De sleutel van onze wederopstanding? Die ligt bij Ampomah en Boljevic volgens mij, want vooral zij moeten voor creativiteit zorgen. We moeten hen niet slachtofferen, zeker niet, maar weer scherp zetten en op niveau brengen.”
MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes