AA Gent is Club Brugge (nog) niet

19 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Zondag is het AA Gent-Club Brugge, de Slag om Vlaanderen. AA Gent hunkert naar nieuwe sportieve successen, Club pakt de titel en staat opnieuw bovenaan. Terwijl het bij de Bruggelingen rustig is, was er bij de Buffalo's een crisisberaad.

De druk op trainer Yves Vanderhaeghe neemt toe en bovendien is het spel van De Buffalo's niet goed genoeg. In Sport/Voetbalmagazine stelt hoofdredacteur Jacques Sys enkele problemen bij Gent aan de kaak.

"Zouden ze er bij KAA Gent nog eens aan denken? Aan het feestgedruis dat ruim drie jaar geleden losbarstte toen De Buffalo’s voor het eerst in de geschiedenis kampioen werden? De nieuwe voetbalhoofdstad werd Gent toen genoemd."

"Gent hees zich qua budgettaire slagkracht op gelijke hoogte van aartsrivaal Club Brugge. En de infrastructuur om commercieel sterker te worden stond er, terwijl Club door het aanslepende stadiondossier geremd werd in zijn expansie. Maar de tijden veranderen snel", merkt Sys op. "Club buigt op zijn traditie, KAA Gent kan de sprong naar de top niet maken. De uitbouw van de ploeg stokt. In het spel zitten bruuske schommelingen. En terwijl er bij Club sprake is van sportieve continuïteit, zoekt Yves Vanderhaeghe tevergeefs naar de juiste krijtlijnen."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes