Peeters ziet een ander KV Mechelen

19 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
KV Mechelen zakt naar de Proximus League, bouwde lustig verder en voerde een grondige vernieuwing van de spelerskern door. Met één doel: snel terugkeren naar de eerste afdeling. De start is echter tumultueus verlopen.

Te weinig punten, het ontslag van Dennis van Wijk, de aanstelling van Wouter Vrancken als nieuwe coach, op achtervolgen aangewezen. De aanhang mort.

Wouter Vrancken gaf na de 1-0 nederlaag bij Beerschot Wilrijk aan dat hij veel vooruitgang ziet. Het volgende werkpunt is meer kansen creëren en rustiger omgaan met die kansen. Bob Peeters ziet ook een ander Malinwa.

Zondag trekt Peeters met Westerlo naar KV Mechelen. Zijn ploeg is de fiere koploper in 1B. "Vrancken speelt een ander soort voetbal, met meer druk vooruit", stelt Bob Peeters tegenover RTV. "Het zal aan ons zijn om daar oplossingen voor te vinden."

KV Mechelen zit aan 6 op 18 en staat zesde. Westerlo heeft meer dan dubbel zoveel punten (13 stuks) en mag dromen van de eerste periodetitel. Het gat met Beerschot Wilrijk en Lommel bedraagt vier punten.

De twaalfde man kan een belangrijke rol in deze wedstrijd spelen. Belandt Westerlo in een hel of voeren de fans de druk op de eigen spelers op?

"Het publiek daar geeft een extra boost aan de spelers, dat mag je niet onderschatten", merkt Bob Peeters op. "Het werkt ook langs twee kanten: als het goed gaat is het een stimulans, als het minder gaat keert het zich soms tegen de spelers."
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes