Vanderhaeghe met anderhalf been buiten?

20 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
AA Gent begon met veel ambitie aan het seizoen. De prestaties beantwoorden niet aan die hoge verwachtingen. Een deel van de aanhang viseert de trainer. Er klinkt ook kritiek aan het management, want het spelersverloop was weer groot in de mercato.

Minder dan een jaar na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck hangt een nieuwe trainerswissel in de lucht. Yves Vanderhaeghe geniet al een tijd niet de steun van manager Michel Louwagie. Voorzitter Ivan De Witte stelt zich nu ook terughoudend op, waardoor de trainer alleen in het oog van de storm staat.

Dat AA Gent na de nederlaag tegen STVV een crisisberaad hield met Trond Sollied als raadgever spreekt boekdelen. De dagen van Yves Vanderhaeghe lijken geteld.

"Het is niet sinds maandag dat hij een zekere argwaan voelt in de Gentse rangen. Maar als Trond Sollied plots opduikt als raadgever, besef je toch wel dat er een zekere paniekreactie is ontstaan binnen de schoot van het Gentse bestuur", stelt Wilm De Coninck bij Het Nieuwsblad.

"Vooral het spelniveau is tot nu toe niet hoog genoeg om de ambities te realiseren. Er is zeker nog wel wat kwaliteit aanwezig, maar er is ook toch flink wat talent vertrokken. Helaas is het dan telkens de trainer die het gelag moet betalen."

"Naar mijn gevoel was deze samenwerking bijna bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Noem het een kroniek van een aangekondigde breuk."

Zondag is het AA Gent-Club Brugge. Een gelijkspel zal niet volstaan voor Yves Vanderhaeghe. Bij winst is het afwachten of het bestuur over zal gaan tot een ontslag.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes