Hein Vanhaezebrouck lijkt het noorden kwijt

21 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Een 1 op 9 tegen Club Brugge, Antwerp en Racing Genk. De trip naar het Slowaakse Spartak Trnava levert nog een pak meer zorgen op. Anderlecht ging er met 1-0 onderuit.

Haalt Hein Vanhaezebrouck voldoende uit zijn selectie? Of weegt die kern te licht? Bij de supporters heerst tweespalt. Al zwelt de kritiek op het gevoerde transferbeleid aan.

"Als Anderlecht die spelers haalde dan hebben ze genoeg talent", citeert Het Nieuwsblad Hein Vanhaezebrouck. "We wachten tot het eruit komt, maar het is ook aan mij om oplossingen te zoeken. Ik geef toe: dat wordt één van mijn moeilijkste opdrachten bij Anderlecht. Misschien wel in mijn trainerscarrière."

Vanhaezebrouck werd in november 2002 hoofdtrainer bij SV Ingelmunster. Daarna volgden Harelbeke, WS Lauwe, KV Kortrijk, Racing Genk, KV Kortrijk en AA Gent. Hij volgde in september 2017 René Weiler op.

"Voorlopig heb ik ook weinig opties. Bakkali was niet fit en ook Morioka sukkelt nog met de knie", merkt de coach op. "Hopelijk kunnen we hem snel lanceren."

Pikant detail: Anderlecht had Morioka niet meer nodig en wou hem van de hand doen. Tegen Trnava werd de Japanner gemist.

"Ik heb ook overwogen om met één spits te gaan voetballen, maar zouden we dan met Gerkens en Musona genoeg présence hebben in de box? Ik verkoos dan maar om Dimata en Santini te laten staan. Al kan het dat ik straks met spelers ga schuiven."

Straks staat voor zondag, Anderlecht-Standard. Anderlecht zal dan uit een heel ander vat moeten tappen.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes