"Standard is ziek, doodziek meneer Preud'homme"

21 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Michel Preud'homme maakte voor de trip naar Sevilla duidelijk dat hij kampgeest en teamspirit wou zien. Onderuit gaan tegen de Spaanse subtopper zou geen drama zijn, op voorwaarde dat Standard weerwerk zou bieden. Maar het werd een kale reis.

Na een 2-1 nederlaag bij AS Eupen en een scoreloos gelijkspel in eigen huis tegen Sporting Charleroi volgde een 5-1 pandoering in Sevilla.

"Standard was dringend toe aan een spetterende pot voetbal. De laatste wedstrijden in de competitie deden pijn aan de ogen", stelt HLN-columnist Hugo Camps. "Niets flitste nog, ook Carcela niet. De Luikenaars draafden door elkaar heen als een zootje ongeregeld. Daarmee verdiepten ze hun eigen crisette. Het ontbrak de Rouches andermaal aan kwaliteit."

De Rouches kwamen al na acht minuten op achterstand met een doelpunt van Banega. Djenepo prikte in de 39e minuut de gelijkmaker binnen. Maar twee minuten later lukte Vazquez de 2-1. Na de rust scoroden Ben Yedder (2x) en Banega.

Een morele opsteker voor Sevilla dat met 4 op 12 slechts op de twaalfde plaats bivakkeert in de Primera Division. Een nieuwe opdoffer voor Standard.

"Een spits als Emond schreeuwt niet om de bal, maar om een revalidatiecentrum", sneert Hugo Camps. "Cavanda hoort thuis op een rugbyveld. Carcela worstelt met inherente humeurigheid, Marin is uit vorm en verder is er niemand die borg staat voor een schamele stijlfiguur."

"Het legioen - trouwer dan een Labrador - mag zich voorbereiden op een nieuwe vernedering. Standard is ziek. Doodziek, meneer Preud'homme."

Zondag is het Anderlecht-Standard...

Paul-José Mpoku zal er dan wellicht opnieuw niet bij zijn. De Congolese middenvelder kampt met een knieblessure.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes