Koper haakt af voor Engelse club van Duchâtelet

21 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Roland Duchâtelet wil zijn voetbalimperium verder afbouwen. Na de verkoop van Standard en STVV kwam Charlton Athletic te koop te staan. Er haakte nog een potentiële overnemer af.

Eind 2017 waren er onderhandelingen met een Britse investeerdersgroep en het Australian Football Consortium Ltd (AFC). Die tweede groep had ervaring opgedaan bij Crystal Palace en in het rugby.

Maar het kwam niet tot een verkoop. Fawwaz Al Hasaw kwam recent in beeld. De zakenman uit Koeweit bracht een bezoek aan de Londense club, kreeg een rondleiding in het stadion en bezocht het oefencomplex, om zo een beter beeld te krijgen van de infrastructuur en toekomstmogelijkheden. Al Hasaw - die eigenaar was van Nottingham Forest heeft echter afgehaakt.

Roland Duchâtelet nam Charlton Athletic FC in 2014 over. Hij is ook nog eigenaar van het Duitse CZ Jena en het Spaanse Alcorcon. Zijn zoon Rodrick beheert het Hongaarse Ujpest.

Charlton Athletic speelt nu in de derde klasse. The Addicks staan op de zevende plaats op zes punten van koploper Portsmouth.

Igor Vetokele keerde terug naar The Valley na uitleenbeurten aan Zulte Waregem en STVV. De 26-jarige aanvaller prikte nog niet raak in drie duels.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes