Brys: "Uitdaging des te groter in STVV-Antwerp"

21 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
STVV tegen Antwerp op Stayen, ongetwijfeld zullen de fans van de Great Old zich even tot Marc Brys richten. De coach van STVV koestert Beerschot Wilrijk. De rivaliteit zit diep.

"Het gek zou om dat te verbloemen: het is een speciale match. De rivaliteit in Antwerpen is groot, maar het gaat niet over Marc Brys, wel over Sint-Truiden", stelt Brys via het clubkanaal.

De 56-jarige Antwerpenaar genoot zijn jeugdopleiding bij Beerschot VAV en speelde daarna bij KFCO Wilrijk, SC Merksem en SV Willebroek.

Brys was drie keer trainer op het Kiel: 2003-2005 en 2006-2007 (Germinal Beerschot) en 2016-2018 (Beerschot Wilrijk). Daar hoorde in 2005 de eindwinst in de Beker van België bij.

Antwerp zit aan 15 op 21 en moet alleen Club Brugge en Racing Genk voor zich dulden in de stand. STVV telt vijf punten minder en staat achtste.

"We stonden voor een zwaar drieluik met AA Gent, Antwerp en Anderlecht. Het is goed dat we al snel punten namen (1-2 in Gent, nvdr.). Maar wij vatten elke match aan om te winnen", merkt Marc Brys op. "Antwerp bewijst dat ze goede resultaten neer kunnen zetten. Het wordt niet gemakkelijk maar dat maakt de uitdaging des te groter."

De fans van Antwerp kregen in zeven duels tien doelpunten te zien. William Owusu is de grote slokop met vijf goals. Faris Haroun zit aan twee treffers. De STVV'ers vonden zeven keer de weg naar doel, met twee goals van Alexis De Sart.

Vorig seizoen werd het 0-3 op Stayen met doelpunten van Limbombe, Yatabare en Owusu. STVV had toen 59% van het balbezit.

DC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes