"AA Gent is niet mijn probleem, ik ben bezig met Club Brugge"

21 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Vrijdag tegen Lokeren, dinsdag Champions League, zondag AA Gent. Veel trainers kiezen dan voor een rotatiepolitiek. Ivan Leko is niet van plan zijn ploeg om te gooien.

Er vielen tegen Dortmund slechts twee wijzigingen te noteren aan de basiself. Kaveh Revaei was niet inzetbaar en zo mocht Jelle Vossen starten. Op de rechterflank kreeg Thibaut Vletinck de voorkeur op Krépin Diatta.

In de Ghelamco Arena zal Leko niet plots met andere namen uitpakken. "We speelden een goede wedstrijd tegen Borussia Dortmund, jammer van het resultaat. We toonden ons op dat niveau, dat geeft vertrouwen", merkt de Kroatische trainer via het clubkanaal op.

"AA Gent-Club Brugge kan een cruciale match worden. Kunnen we na een wedstrijd tegen Dortmund ook goed voetbal en een goed resultaat brengen in de Jupiler Pro League? Dat is een nieuwe situatie. Niet Dortmund of Atlético Madrid is nu belangrijk, alleen die match in Gent."

"Zondag start ik met mijn beste ploeg. Ik geloof niet in roteren. Wel in een goede analyse van de fysieke en mentale parameters. Club Brugge is een topclub, wij moeten elke wedstrijd proberen te winnen."


AA Gent zit in onze hoofden

Leko merkte op training dat de focus goed zit. Na Club-Dortmund kwam de aandacht snel op de volgende wedstrijd te liggen. Er is niet alleen de Slag om Vlaanderen. Club heeft ook nog wat goed te maken tegen de Buffalo's.

"We verloren onze laatste drie matchen in Gent. Dat moet een eerste motivatie voor mijn team zijn. De energie was aanwezig op training. Niemand spreekt nog van over die match van dinsdag. AA Gent zit in de hoofden. Dat is mooi voor een trainer."

Club Brugge staat bovenaan in de Pro League met 19 op 21. Bij de Buffalo's is het een heel ander verhaal. Pas verloren tegen STVV, een crisisberaad met Trond Sollied als opmerkelijke aanwezige, kritiek op het transferbeleid, de trainer Yves Vanderhaeghe die voor zijn job moet vrezen, pas vijfde in de stand.

"Zij hebben hun vorige wedstrijd verloren en er is veel stress. Maar voor mij is het alleen belangrijk hoe sterk wij zijn. AA Gent is mijn probleem niet. Ik ben bezig met Club Brugge."Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes