Vanderhaeghe: "Hebben twee zware werkpunten"

21 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen STVV wil AA Gent zich herpakken in de 'Slag om Vlaanderen' tegen leider Club Brugge. De druk op Gent-trainer Yves Vanderhaeghe groeit. Die beseft dat de Buffalo's nog werkpunten hebben.

"We hebben twee zware werkpunten: efficiëntie voor doel én agressiviteit op het veld", stelt Vanderhaeghe tegenover Het Laatste Nieuws. "Dat hebben we er de voorbije week absoluut in proberen te pompen. Ik verwacht dat de motivatie in de spelersgroep groot genoeg zal zijn om meer agressiviteit aan de dag te leggen."

"Het zijn brave jongens. Dat zie je in de wedstrijdstatistieken. We hebben tegen Bordeaux geen enkele gele kaart gepakt, terwijl je die match aan het verliezen bent. Dan zit er te weinig nijdigheid in. Tegen STVV maakten we maar acht overtredingen. Dat is belachelijk weinig."

De Kanaries wonnen met 1-2. Daar hoorden negentien overtredingen bij.

"We hadden wél 63% balbezit, maar je moet meer honger hebben om de bal snel te recupereren. Soms doen mijn spelers zich wat dat betreft een beetje te weinig pijn."

Na zeven speeldagen staat AA Gent op de vijfde plaats met 13 op 21. De topper tegen Club Brugge staat zondag om 14u30 gepland.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes