Jan Mulder kijkt naar Marc Coucke en Luc Devroe

22 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Anderlecht begon flitsend aan het nieuwe seizoen. Met een twaalf op twaalf tegen Kortrijk, Oostende, Charleroi en Moeskroen. De Brusselaars scoorden in die vier duels dertien keer en slikten vier goals. Er kwam nog versterking bij, denk maar aan Bubacarr Sanneh, voor acht miljoen.

De superlatieven volgden elkaar in sneltempo. Een puntenpakker onder de lat, een koningskoppel in de aanval, weelde op het middenveld, en ga zo maar door. Meerdere analisten schoven Anderlecht als dé titelfavoriet naar voor, met Racing Genk als belangrijkste concurrent.

Maar daarna volgden wedstrijden tegen hoger genoteerde ploegen. Anderlecht pakte slechts één punt tegen Club Brugge, Antwerp en Racing Genk, en in de Europa League volgde een nederlaag bij Spartak Trnava.

"De aankopen waren gewoon niet goed genoeg", stelt Jan Mulder bij Sporza. Volgens de voormalige aanvaller kocht het de verkeerde spelers. "

De ambitie van Anderlecht was te laag. Als je deze twee spitsen koopt (Dimata en Santini, nvdr.), koop je niet de top. Het had veel meer geld moeten besteden."

De druk zit op de ketel. Zondag is het Anderlecht-Standard!


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes