Dury in de probleemhoek met 0 op 15

22 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Het gaat van kwaad naar erger bij Zulte Waregem. Rivaal KV Kortrijk kwam in het Regenboogstadion met 0-2 winnen. De vijfde nederlaag op rij voor de ploeg van Francky Dury.

In een matige West-Vlaamse derby scoorden Ilombé Mboyo en Teddy Chevalier, die zijn eerste treffer van het seizoen lukte.

Zo blijft Zulte Waregem onderaan hangen, waar het op een plaats in de buurt van de top zes rekende.

"Het was zeker geen goede derby met weinig enthousiasme naar het doel toe van beide ploegen. Kortrijk begon iets beter en balvaster, maar het was een eerste helft tussen twee ploegen die niet in goede doen zijn. De tweede helft was iets beter. De samenvatting daar is dat wij niet scoren en zij wel"; zegt Francky Dury aan Sporza.

"Zij scoren twee keer op een limietfase, wij trappen twee keer in het zijnet. In de kleedkamer waren de jongens supergemotiveerd en wilden ze ervoor gaan, maar je voelde als coach dat er in iedere beweging die we maakten twijfel zat. Dat heeft te maken met de situatie waar we nu in zitten en dat zal ook niet verbeteren als we er de komende weken niet uit raken. Dat is de harde realiteit."

Met slechts 5 op 24 en een negatief doelsaldo van -9 zit Zulte Waregem in de hoek waar de klappen vallen. In de aanloop naar de uitmatch tegen Racing Genk zou Essevee wat vertrouwen kunnen tanken in de bekermatch tegen amateurclub KSK Heist. Na Genk volgt een thuismatch tegen Anderlecht.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes