Drie goals in Anderlecht - Standard

23 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Met een doelpunt van Moussa Djenepo net voor de rust leek Anderlecht een nieuwe opdoffer te slikken. Maar Ivan Santini prikte in de 72e minuut de gelijkmaker binnen. In de extra tijd viel er nog een treffer uit de lucht.

Anderlecht begon goed, Pieter Gerkens liet de 1-0 liggen. Na twintig minuten nam Standard het heft in handen. Renaud Emond vergat ook te scoren, uitblinker Moussa Djenepo deed dat wel in de 45e minuut. Een koude douche voor de thuisploeg.

In de tweede helft was er een doelkans van Ryota Morioka, maar Standard wankelde niet. Een Luikse driepunter leek in de maak.

Maar de partij kantelde helemaal in het slotkwartier. Hoekschop en een prachtige volley van Ivan Santini (1-1). Bij Standard viel alles weg en Anderlecht zocht met meer drive naar de winnende treffer.

In de 94e minuut kwam die er ook met een fraaie kopbal van recordaanwinst Bubacarr Sanneh.

Zo speelde Anderlecht in extremis de crisissfeer door aan de aartsrivaal. Anderlecht wipt over Antwerp naar de derde plaats, op zes punten van koploper Club Brugge. Standard zakt naar de achtste plaats met slechts acht op vierentwintig!

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes