Hein Vanhaezebrouck: "Iedereen zegt dat er crisis is"

23 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Een op negen tegen Club Brugge, Antwerp en Racing Genk, geen puntenwinst bij Spartrak Trnava, dan brandt het bij Anderlecht. Alles en iedereen werd in vraag gesteld. Ook de trainer.

Anderlecht kwam op achterstand tegen Standard en leek geen vuist te kunnen maken. Maar in het laatste kwartier kantelde de partij toch nog. Ivan Santini mikte een hoekschop met een volley binnen, Anderlecht putte moed en bij Standard zakte alles als een pudding in elkaar.

Van de hel naar de hemel, in vijftien minuten. Drie punten die wat rust in de tent brengen.

"We hebben eindelijk eens getoond dat we dit kunnen rechtzetten. We zijn blijven gaan. Dit is goed voor iedereen, maar vooral voor de spelers. Zij verdienen dit het meest, want zij hebben dit zelf gedaan", blikt Hein Vanhaezebrouck bij Sporza Radio terug op de 2-1 overwinning.

"Ik ben grotendeels tevreden over ons voetbal. Er zat af en toe nog wat afval in, dat moet er nog uit. In de tweede helft waren we soms iets te onrustig. We moeten eerst de bal tot in de zone van de waarheid krijgen en dan pas de energie steken in de individuele actie. Maar dit is een heel sterke prestatie, vooral mentaal."

"Wij zijn aan het groeien. Iedereen zegt dat er crisis is, dat men maar doet. Ik trek mij daar niks van aan en mijn spelers ook niet. Ik hoop dat ook de andere mensen binnen de club zich daar niks van aantrekken, want het klopt allemaal niet."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes