Trossard vlamt KRC Genk naar nieuw record

23 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Geen primeur voor Cercle Brugge, Racing Genk is ook na acht speeldagen nog ongeslagen. De ploeg van Philippe Clement haalde zwaar uit in het Jan Breydelstadion. Met Leandro Trossard in de hoofdrol. Voor Genk hoort er ook een fraai record bij.

Racing Genk kwam al na twintig seconden (!) op voorsprong via rechtsachter Joakim Maehle. Guévin Tormin prikte Cercle langszij. Leandro Trossard zorgde voor een 1-2 ruststand.

Alejandro Pozuelo lukte in de 56e minuut de 1-3. Zo leken de Genkies op weg naar een volgende overwinning. Negentien matchen ongeslagen, dat is een verbetering van het zestien jaar oude clubrecord.

Maar Cercle Brugge kwam snel terug in de wedstrijd, deze keer via Gianni Bruno (57'). In de slotfase nam Leandro Trossard het roer terug in handen met goals in de 79e en 82e minuut.

Drie goals van Trossard, die nu aan vier goals zit in acht duels. De 23-jarige flankaanvaller mikte ook zes keer raak in de Europa League!

Racing Genk blijft tweede op twee punten van Club Brugge. Anderlecht heeft vier punten minder. Trossard & co scoorden zeventien keer, bij Club zijn dat zevenentwintig goals. Beide ploegen incasseerden zeven doelpunten.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes