Belgische profclub speelbal van buitenlandse eigenaar?

24 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Onheilspellende geluiden uit Leuven. OHL is niet alleen naar de laatste plaats in de Proximus League afgezakt. Er stromen minder fraaie berichten uit de kleedkamer door.

Tegen Roeselare zou Nick Gillekens onder de lat staan. De Thaise eigenaars zouden dat echter verhinderd hebben omdat er tientallen genodigden uit Thailand te gast waren in Den Dreef.

Dus mocht Kavin Thamsatchanan het doel verdedigen. Dat lukte niet zo aardig want OHL leed een 0-2 nederlaag.

De 28-jarige Thaise doelman streek tijdens de wintermercato in Leuven neer. De voormalige keeper van Muang Thong United kwam vorig seizoen in twee competitiematchen in actie waarin hij twee tegentreffers slikte.

In Play-off 2 mocht Thamsatchanan voluit zijn kans gaan. In acht duels vlogen er dertien doelpunten binnen. Er hoorden twee clean-sheets bij, twee keer tegen Waasland-Beveren.

Dit seizoen zit hij aan twaalf tegendoelpunten in zeven competitiematchen. Voor de 23-jarige Nick Gillekens is het (voorlopig) nagelbijten op de invallersbank. Hij zat net als Laurent Henkinet drie keer in de selectie. Keeperstrainer Boubacar Barry Copa is vierde doelman bij OHL.

OHL staat na zeven speeldagen op de laatste plaats. Tubeke telt ook 6 op 21. Koploper Westerlo telt zeven punten meer. Bij het ambitieuze OH Leuven mogen ze de eerste periodetitel al vergeten.

De Brabantse club kwam in 2017 in handen van King Power, het bedrijf van de steenrijke Thai Vichai Srivaddhanaprabha, die ook eigenaar is van Leicester City.
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes