"Buffalo's zitten zwaar in de shit"

24 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
AA Gent ging in de eigen Ghelamco Arena onderuit tegen STVV (1-2) en Club Brugge (0-4). De stoel van Yves Vanderhaeghe wankelt. Ex-bondscoach Aimé Anthuenis ziet het somber in voor Vanderhaeghe.

"De Buffalo’s zitten zwaar in de shit. Gent staat wel nog in de top zes, maar het draait niet en Vanderhaeghe ligt er zwaar onder vuur", aldus Anthuenis tegenover De Zondag. "Iedereen weet dat hij een goede coach is, maar je voelt dat de appreciatie er zowel bij supporters als bestuur niet meer is. Volgens mij is het er eigenlijk nooit honderd procent geweest, want Vanderhaeghe is te low profile."

"Hij wordt gerespecteerd, maar meer ook niet. Gent moet woensdag naar Virton voor de beker. Als het daar misloopt, en zo’n verplaatsingen zijn niet makkelijk, zie ik het somber in voor Vanderhaeghe. Ook de Europese uitschakeling blijft hem achtervolgen. Hoe je het draait of keert: dit Gent is een hele nieuwe ploeg met twee-drie jaar geleden. Foket is niet waardig vervangen, Asare wordt een dagje ouder, Neto wordt gemist, Kalinic liet niet meteen de beste indruk en de aanvallers zijn misschien niet goed genoeg. Eigenlijk mag je dat de trainer niet aanwrijven", besluit Anthuenis.

Na de bekerwedstrijd tegen Virton trekken de Buffalo's zondag naar de Bosuil waar Antwerp FC wacht.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes