Vanzeir dezelfde weg op als Trossard?

24 september 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Leandro Trossard mocht in 2012/2013 meedoen in een bekermatch, daarna was het wachten op nieuwe speelkansen bij Racing Genk. Hij werd uitgeleend aan Lommel, Westerlo, opnieuw Lommel en OH Leuven. Trossard behoort nu tot de toppers in de Pro League. Kan Dante Vanzeir dat voorbeeld volgen?

De Beringenaar pikte acht matchen mee in het eerste elftal van Racing Genk en kwam daarin ook een keer tot scoren. Vanzeir speelt dit seizoen op huurbasis bij Beerschot Wilrijk, onder de vleugels van Stijn Vreven, die bij Lommel trainer was van Trossard.

"Ik heb aan Dante gezegd dat hij elke dag op training moet zorgen dat hij de beste speler is. Dan kan hij terug naar Racing Genk en zal hij er ook spelen", stelt Stijn Vreven bij TVL Sport. "Dat heb ik toen ook aan Leandro Trossard verteld. Het is uitgekomen."

"Bij deze jongens gaat het niet om kwaliteit, wel om de combinatie met mentaliteit en professionaliteit. Dat laatste stuk moeten ze zelf doen."

Dante Vanzeir ligt tot midden 2021 onder contract bij Racing Genk. De 20-jarige aanvaller zit bij Beerschot Wilrijk aan drie doelpunten in zeven wedstrijden.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes