Jordy Clasie mentaal gehard bij Club Brugge

10 oktober 2018
instagram
Van Southampton naar Club Brugge, Jordy Clasie kwam er te weinig aan spelen toe. De middenvelder keerde afgelopen zomer terug naar Feyenoord, waar hij in 2015 vertrokken was.

"Er zijn periodes geweest waarin ik vier of vijf maanden geen enkele wedstrijd hebt gespeeld", blikt Clasie terug in Feyenoord Magazine. "Dat merk je dan ook heel erg aan je ritme. Het is doodzonde om zulke periodes mee te maken, ook omdat een voetbalcarrière niet heel lang duurt."

"Ik kreeg daardoor nog meer het besef dat je als voetballer wat dat betreft op jezelf bent aangewezen. Ik ben harder gaan trainen, in mezelf gaan investeren. Dat heeft me ook mentaal sterker gemaakt."

Clasie loopt terug met een beter gevoel rond. Hij is terug thuis, in Rotterdam. "Ik had wel ongeveer voor ogen hoe het er in Engeland op voetballend gebied aan toegaat, maar wat er daarbuiten allemaal bij komt kijken, kan je alleen maar in de praktijk ervaren. Mijn vrouw en ik moesten wennen aan het leven in een klein dorp en waren echt op elkaar aangewezen. Pas dan merk je hoe het is om niemand anders om je heen te hebben."

Na de passage bij Club Brugge kon hij terug bij Feyenoord terecht. Dat scheelt. "Hier heb ik veel meer mijn sociale contacten, ook op de club. Ik heb met iedereen een goede band, we lachen met elkaar en gaan daarna weer serieus trainen. Dat heb ik wel gemist in die periode in Engeland. Daarom ben ik ook blij dat ik terug ben bij Feyenoord en hier mijn geluk heb kunnen terugvinden."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes