Vanderhaeghe: "Dan word ik toch zot"

10 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Het zat er al weken zelfs maanden aan te komen: AA Gent zette de samenwerking met Yves Vanderhaeghe stop. De 48-jarige West-Vlaming bekijkt de gang van zaken door een nuchtere bril.

"Een onverwachte klop kan je het moeilijk noemen, na al die twijfels", vertelt Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad. "Leuk is het niet: je krijgt te horen dat je niet goed genoeg bent."

"Als trainer vergelijk je altijd en dan kan ik alleen maar vaststellen dat Gent vorig jaar in dezelfde periode minstens vier punten minder had en toen werd de trainer niet ontslagen. Al was het tegen Genk abnormaal tam, daar heb ik niets op te zeggen."

Als de prestaties tegenvallen is de trainer de pineut. De beleidsmakers schotelen een andere trainer een contract voor, beloven dat er versterking zal komen, en blijven op post. Wat er in de vorige periode fout is gelopen, wordt toegeschreven aan de ontslagen coach.

Vanderhaeghe tracht er niet bij stil te blijven staan. "Als ik alles op mij zou nemen, word ik toch zot. En dan ga ik twijfelen aan mezelf. (fel) En dat doe ik dus niet. Overigens, staat mijn prestatie van vorig seizoen niet leuk op mijn CV?"

Hij was assistent van Hein Vanhaezebrouck bij KV Kortrijk en kreeg er in 2014 een kans als hoofdtrainer. Dat liep goed en KV Oostende plukte hem weg in het Guldensporenstadion. Vanderhaeghe won de Beker van België met de Kustjongens. Na een slechte start in het tweede seizoen werd de samenwerking stopgezet. Even later volgde AA Gent.Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes