Olivier Deschacht vrijgesproken in gokaffaire?

10 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De Kansspelcommissie veroordeelde Olivier Deschacht in 2017 tot een geldboete van 24.000 euro omdat er met zijn gokaccount regelmatig geld werd ingezet op wedstrijden van Anderlecht, zijn toenmalige werkgever. Dat is verboden. De huidige verdediger van Lokeren gaat wellicht volledig vrijuit!

De voormalige Rode Duivel tekende beroep aan tegen de uitspraak van de Kansspelcommissie. De rechtbank kon zich daarin vinden en stelde dat nader bekeken moest worden of Xavier Deschacht de account van zijn broer gebruikte.

Dat onderzoek gebeurde op basis van IP-adressen, geldstortingen en het tijdstip. Uit een tussenvonnis, die Het Nieuwsblad kon inkijken, zou blijken dat er gewed werd op momenten dat Olivier Deschacht op het speelveld stond.

"In beroep is nu bevolen om tegen 31 oktober Xaviers dossier toe te voegen aan het onderzoek tegen Olivier. Alsook om voort na te gaan wie de hoofdgebruiker was van de IP-adressen. Als daaruit blijkt dat Xavier de (hoofd)verantwoordelijkheid draagt, kan de boete voor Olivier verminderd worden of zelfs kwijtgescholden."

Een beslissing in de zaak Olivier Deschacht mag in het najaar verwacht worden.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes