Sprak Mogi Bayat zijn mond voorbij?

10 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Heisa in het Belgisch voetbal met een grootscheeps onderzoek naar fraude met Mogi Bayat als spilfiguur. Een spelersmakelaar die meer doet dan een speler begeleiden bij een transfer of contractbespreking, daar komen vodden van.

"Er zijn clubleiders die off the record getuigd hebben dat Mogi Bayat hen onder druk gezet heeft met het dreigement dat hij bepaalt wie er aan het einde van het seizoen degradeert", stelt Humo-journalist Jan Hauspie bij Sporza. "Misschien heeft hij daar wel de waarheid gesproken."

Vorig seizoen was er veel te doen over de degradatie van KV Mechelen. Moeskroen liet zich gewillig naar de slachtbank leiden in Eupen (4-0).

Een jaar eerder was er veel commotie over KV Kortrijk-Moeskroen. De bezoekers kregen er vrij spel en pakten de drie punten mee naar huis. Met Westerlo als gedupeerde.

KV Mechelen trok naar het BAS, om de licentie van Moeskroen in vraag te stellen. Westerlo pakte het anders aan en  stapte naar de cel fraudebestrijding in de sport.

Wellicht ging daar de bal van 'Operatie Schone Handen' of 'Moggigate' aan het rollen. Bayat ging er trouwens prat op dat hij zaakwaarnemer was van meerdere spelers van Moeskroen én KV Kortrijk.

Dat Dejan Veljkovic ook uit zijn bed gelicht werd, is al evenmin een wonder boven wonder. Ook niet voor Jan Hauspie.

"Er wordt nu veel gesproken over Mogi Bayat, maar van Dejan Veljkovic is binnen het wereldje geweten dat je bij hem moest zijn als er een match geregeld moest worden. Maar wie gaat zoiets naar buiten brengen? Er zijn altijd verschillende clubs betrokken en de ene wil de andere niet aan de galg praten."

Het federale parket is aan zet. Wie maakte zich schuldig aan matchfixing? Wie waste geld wit?Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes