Nieuwe trainer rekent op de fans van AA Gent

10 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Jess Thorup tekende een contract voor drie jaar bij de Buffalo's. De opvolger van Yves Vanderhaeghe gaat voor offensief voetbal en hoopt daarbij de steun te genieten van de supporters. "De fans zijn heel belangrijk", deelt Thorup een eerste voorzet uit.

AA Gent staat na tien speeldagen op de zevende plaats. Uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League, wel nog in de race voor de Beker van België.

"Ik heb goede gesprekken achter de rug met de voorzitter en de CEO (De Witte en Louwagie, nvdr.)", stelt Jess Thorup via het clubkanaal. "Ze hebben veel ambitie. AA Gent is een goede stap vooruit voor mij. Ik won in Denemarken de landstitel en reisde daarna veel in Europa. Ik wou naar een ander land, naar een grotere club. België is de juiste stap in mijn carrière."

De 48-jarige Deen was trainer bij Esbjerg en Midtjylland. Tussendoor was hij nog bondstrainer van de nationale beloften. AA Gent wordt zijn vierde avontuur als coach.

"Ik hou van offensief voetbal, met een verdediging die hoog druk zet. Maar ik moet niet kost wat kost in een 3-4-3 of 4-4-2 spelen. Dat hangt van de kwaliteiten van mijn spelers af. Ik wil de beste oplossing voor mijn ploeg vinden, met aanvallend voetbal."

AA Gent is op achtervolgen aangewezen. Na een derde van de reguliere competitie vallen ze naast de top zes. "Eerst moeten we het vertrouwen terug in de ploeg krijgen", merkt Thorup op. "We hebben veel goede spelers. Vertrouwen kweken en als ploeg denken, dat is de eerste opdracht. AA Gent moet terug naar de top, daar hoort deze club."

Op zondag 21 oktober begint zijn Gents avontuur met een uitmatch tegen KV Oostende dat ook 14 op 30 telt. Daarna is Sporting Charleroi in de Ghelamco Arena te gast.

"We spelen in een leuk stadion. Ik kijk uit naar onze eerste thuismatch en naar de supporters, zij moeten helpen onze doelen te verwezenlijken. De fans zijn een van de belangrijkste aspecten bij een voetbalclub."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes