Duchâtelet luidt de alarmbel over de Bayats

11 oktober 2018
instagram
Met de 'Operatie Schone Handen' onfplofte een bom in het Belgische voetbal. Roland Duchâtelet, ex-voorzitter van STVV en Standard, is niet verrast.

"Dit was te verwachten", zegt Duchâtelet in Het Laatste Nieuws. "Ik ben helemaal niet geschrokken toen ik het nieuws vernam. Een manager als Mogi Bayat heb ik nooit helemaal vertrouwd. Op een bepaald moment heb ik dan ook beslist om niet meer met hem te werken."

De voetbalfans hopen dat het gerecht de stal zal uitmesten. Een onderzoek tot het bot. Duchâtelet klinkt niet bepaald optimistisch. Hij kijkt naar de KBVB en de Pro League, die na het uitbreken van 'Operatie Schone Handen' een afwachtende houding aannamen.

"Zij zouden parallel met dit onderzoek maatregelen moeten treffen om het probleem met makelaars in te perken. Maar er is daar uiteraard een probleem wat onafhankelijkheid betreft. Want Mehdi Bayat, de broer van Mogi, zit in de directie van de Pro League én is ondervoorzitter bij de voetbalbond. Kan je daar dan onafhankelijke beslissingen verwachten?"

Pro League-CEO PIerre François reageerde als volgt op de vraag of de competitie stilgelegd zou worden. “De competitie kan niet stopgezet worden: dat zou te veel problemen veroorzaken. Dit is in de eerste plaats een zaak rond personen, niet rond clubs of competities."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes