Danjuma te laag ingeschat door Ajax

11 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Arnaut Danjuma Groeneveld zit op de goede weg. Van de Nederlandse tweede klasse naar Club Brugge en nu ook lid van het Nederlands Elftal. Bij Ajax mogen ze zich achter de oren krabben.

De Amsterdammers boden de 21-jarige flankaanvaller een contract aan. Danjuma zou echter meteen verhuurd worden aan FC Groningen. PSV en Feyenoord zouden geen concrete belangstelling Danjuma hebben gehad.

"Als je de opties zag die ik ook had, was dat niet logisch. Ik wilde naar Club Brugge. Het gevoel bij Club Brugge was meteen goed", vertelt Danjuma in het Algemeen Dagblad.

De aanvaller is één van de spelers die zaterdagavond tegen Duitsland zijn debuut kan maken in het Nederlands elftal. Danjuma heeft een dubbele nationaliteit en zou ook voor Nigeria kunnen kiezen. Krijgt de buitenspeler speelminuten in Oranje, dan kan hij niet meer uitkomen voor het Afrikaanse land.

"Als ik niet al voor Oranje had gekozen, was ik hier niet geweest toch?", zegt Danjuma daarover. "Mijn broer en zus kleden zich nog altijd Afrikaans, mijn moeder is echt een Afrikaanse vrouw. We eten Nigeriaans, we luisteren naar de muziek, ik ben er geweest. De cultuur zit er echt wel in."

"De naam Danjuma is mijn tweede naam, een Nigeriaanse naam. Geboren op vrijdag, betekent het. Maar dat ik die naam nu gebruik, heeft helemaal niets met mijn nationaliteit te maken."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes