Documenten verkrachtingszaak Cristiano Ronaldo vervalst?

11 oktober 2018
instagram
Het Duitse Der Spiegel pakte knallend uit met een dossier over Cristiano Ronaldo waarin de voetballer wordt beschuldigd van verkrachting. Volgens zijn advocaat is er diefstal en manipulatie in het spel.

"En dat allemaal om zijn reputatie als eerbare en hardwerkende sportman te vernietigen. Ronaldo voelt zich genoodzaakt niet langer te zwijgen”, aldus zijn advocaat Peter Christiansen.

De politie in Las Vegas maakte reeds bekend dat het een onderzoek naar de mogelijke verkrachting heeft heropend. Dit is besloten na een nieuwe melding van het slachtoffer, Kathryn Mayorga. De Amerikaanse beweert dat Ronaldo haar in 2009 tot seks heeft gedwongen. Uit angst voor vergelding heeft ze destijds 325.000 euro aan zwijggeld aangenomen. Ronaldo ontkent de aantijgingen en blijft erbij dat de seks met wederzijdse instemming was.

Volgens Christiansen zegt het niets dat Ronaldo in 2010 schikte met Mayorga. “Hij deed simpelweg wat hem werd geadviseerd door de mensen om hem heen, om een einde te maken aan de krankzinnige beschuldigingen die alleen maar bedoeld zijn om de reputatie kapot te maken van iemand die bekendstaat om zijn harde werk, sportieve kwaliteiten en correcte gedrag”, legt de advocaat in een verklaring uit.

Ronaldo weigert te bekennen dat hij Mayorga verkracht heeft. “Zijn standpunt is altijd geweest en zal altijd blijven dat wat in 2009 in Las Vegas gebeurd is met wederzijds goedvinden was", aldus Christiansen. "Ronaldo is het wel gewend dat hij in het middelpunt van de belangstelling staat, maar het is zeer betreurenswaardig dat er media zijn die deze bewuste lastercampagne met gestolen en makkelijk te manipuleren digitale documenten steunen."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes