Matchfixing bij Club Brugge-Anderlecht (5-0)?

11 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DW
Over de strijd voor het behoud heerst al jaren discussie. Hoe koosjer verloopt dat alles? Niemand is verrast dat de 'Operatie Schone Handen' dat blik opent. Maar er loopt ook een onderzoek naar fraude in Play-off 1!

Tel daar nog de topper tussen Club Brugge en Anderlecht van 17 december 2017 bij. Club Brugge boekte een makkelijke 5-0 zege tegen de aartsrivaal. Een match waarin Sofiane Hanni en Ivan Obradovic geen al te beste beurt maakten.

De Tijd meldt dat zowel Hanni als Obradovic dezelfde makelaar hebben: Dejan Veljkovic, die in de wandelgangen vaak als 'fixer' genoemd wordt.

Wie was er scheidsrechter? Sébastien Delferière, die net als Mogi Bayat, Dejan Veljkovic, Bart Vertenten en Ivan Leko een nacht in de cel moest doorbrengen.

Er vielen twee goedkope penalty's te noteren in het voordeel van Club Brugge, waar Ivan Leko trainer is, die Veljkovic als makelaar had en het nog altijd goed kon vinden met de Serviër.

De Morgen meldt dat er verdachte bewegingen bij één of meerdere gokbedrijven werden vastgesteld. Bij het Live Wedden schoten de odds de hoogte in. Club Brugge scoorde nog twee keer in de extra tijd. Er werd veel ingezet op een ruime overwinning.

Sofiane Hanni, aanvoerder van Anderlecht, kreeg na die match (opnieuw) de volle lading van een deel van de aanhang. Enkele weken later volgde een transfer naar een Russische club. Ivan Obradovic moest weg in de wintermercato, raakte niet weg en zit nog altijd bij Anderlecht (op een zijspoor).

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes