Vandenbempt geschokt over Vertenten en Delferière

11 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Wat als de arbitrage boter op zijn hoofd heeft? Een scenario waar Peter Vandenbempt liever niet aan dacht. Maar er blijkt toch wat aan de hand te zijn.

Lessen leren uit de zaak Ye, waar spelers, trainers, bestuursleden en scheidsrechters onder druk werden gezet om matchen te vervalsen.

Het blijkt geen voltooid verleden tijd te zijn. Volgens Het Nieuwsblad regelde Dejan Veljkovic, een omstreden spelersmakelaar, korting voor de nieuwe auto van scheidsrechter Bart Vertenten. De radioloog annex toparbiter zou ook regelmatig op restaurant vertoeven met Veljkovic.

De makelaar zou ook nauwe banden hebben met Sébastien Delferière. Veljkovic stak de voetbalschool van de arbiter - bediende bij de KBVB - geld toe.

"Het relaas dat ik heb gelezen in Het Nieuwsblad, is onthutsend", stelt Peter Vandenbempt bij Sporza. "'Als er al cadeaus zijn uitgedeeld, reizen zijn georganiseerd, of - zoals de krant schrijft - Veljkovic geld stort aan de school van Delferière, dan zitten we natuurlijk op een verschrikkelijk verkeerd spoor'."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes