"Dan zit Club Brugge met een gigantisch probleem"

11 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Ivan Leko wordt ook op de rooster gelegd in 'Operatie Propere Handen'. De trainer van Club Brugge zou geen getuige zijn in dit dossier, wel een verdachte. Zijn link met de omstreden makelaar Dejan Veljkovic wekt vragen.

"Er is een mogelijk scenario dat hij als speler en mogelijk ook als trainer in het zwart is betaald en die inkomsten niet heeft aangegeven", stelt Peter Vandenbempt bij Sporza. "Als dat vergoedingen zijn voor transfers die een makelaar naar zijn club heeft kunnen doen, dan zitten we op een heel verkeerd spoor."

"Dan hebben ze een gigantisch probleem. Dan kan er een vertrouwensbreuk zijn tussen de club en de coach. Het is allemaal hypothetisch, ze kruisen in elk geval de vingers in Brugge dat hij "maar" een deel van zijn loon niet heeft aangegeven."

"Als Club Brugge voldoende zekerheid verwerft dat hij een zware fout heeft gemaakt, lijkt een ontslag om dringende redenen zonder vergoeding de enige logische uitkomst”, zegt Sven Demeulemeester, partner bij advocatenkantoor Altius, in Het Nieuwsblad. "Maar je moet voorbehoud inbouwen: die zekerheid is er op dit moment niet."

LIVE! Mogigate - Operatie Propere HandenVoetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes