Garagehouder herkende Delferière en... Clement

11 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Zien we Sébastien Delferière nog terug op de voetbalvelden? Een garagehouder uit Aalst bevestigde aan de regionale zender TV Oost dat de scheidsrechter een auto kwam komen in het gezelschap van de omstreden spelersmakelaar Dejan Veljkovic.

Veljkovic woonde in de regio en kwam regelmatig met potentiële klanten aandraven. Hij vroeg een extra korting voor Sébastien Delferière, die een Volkswagen Tiguan kocht. Volgens de garagehouder deed hij één procent extra bovenop de gebruikelijke korting.

De garagist kreeg ook Philippe Clement over de vloer. De huidige trainer van Racing Genk werkte toen nog bij Waasland-Beveren.

Het geval Clement hoeft niet als vreemd ervaren te worden. Als dat in het gezelschap van Veljkovic - of op aanraden van - gebeurde, is dat geen wereldschokkend nieuws. Zaakwaarnemers kunnen een trainer of speler ook op andere terreinen begeleiden.

Dat een scheidsrechter een auto aanschaft met de hulp van een spelersmakelaar is dat wel. Zo staat de integriteit van de arbiter op het spel.

Johan Verbist, de scheidsrechtersbaas, gaf al aan dat er nauwe contacten mogen zijn. Volgens Peter Vandenbempt is de getuigenis van de garagehouder de doodsteek voor Sébastien Delferière zijn carrière in het voetbal.

"Het wordt moeilijk voor deze refs om hun naam nog te zuiveren", stelt voormalig scheidsrechter Serge Gumienny.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes