Kompany over 'Propere Handen': "Link met mensen- en drugshandel is nauw"

11 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Rode Duivel Vincent Kompany is niet verbaasd dat twee zaakwaarnemers de spil blijken te zijn in een nieuw corruptieschandaal in het voetbal.  "Het moet allemaal veel transparanter", zegt Kompany.

De verdediger wil het in gesprek met VTM Nieuws niet over individuen hebben. "Maar als je het hebt over de voetbalsector dan kan je niet verrast zijn. De link is heel nauw met de praktijken van de wereld van mensenhandel, drugshandel en prostitutie, waar er veel geld aan bod komt. Waar er veel verborgen transacties mogelijk zijn, dan heb je dat. Er zijn veel goede mensen, maar ook veel slechte."

Operatie Propere Handen, zo wordt het grootschalige Belgische onderzoek naar corruptie en matchfixing genoemd. Zaakwaarnemers Mogi Bayat en Dejan Veljkovic lijken de hoofdrolspelers te zijn. "Wat ik niet begrijp is dat het internationaal niet helemaal transparant is ondertussen", vervolgt Kompany. "Er wordt toch sowieso gespeculeerd over lonen van spelers, dat het hen waarschijnlijk niet uitmaakt of hun loon bekend is. Maak het helemaal transparant zodanig dat iedereen zich moet verantwoorden voor hetgeen ze factureren."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes