Levenslange schorsing voor Delferière en Vertenten

11 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière hadden banden met spelersmakelaar Dejan Veljkovic. Ze werden verhoord voor hun aandeel bij mogelijke matchfixing. Eerder liet scheidsrechtersbaas Johan Verbist weten dat het duo wordt geschorst. De KBVB wil nu nog een stap verder gaan.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond wil Bart Vertenten en Sébastien Delferière levenslang schorsen. Dat maakte de KBVB zelf bekend.

"De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft kennis genomen van de inhoud van de persconferentie van het federaal parket op donderdag 11 oktober", luidt het in een persmededeling. "In dit kader zijn de volgende zaken beslist:

De KBVB onderneemt de nodige stappen opdat de twee betrokken scheidsrechters geen wedstrijden meer zullen leiden in de Belgische competitie. Verder hebben de KBVB en de Pro League samen beslist om de competitie in Afdeling 1B (Proximus League) dit weekend te schorsen. In Afdeling 1A (Jupiler Pro League) zijn dit weekend geen wedstrijden gepland. De KBVB werkt ondertussen mee met het gerecht en gelast ook het Bondsparket."MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes