Andere makelaar kreeg 3,3 miljoen voor 1 transfer?

11 oktober 2018
instagram
Met de val van de spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic drijven er andere verhalen boven. In een RTBF-programma was te horen dat Landry Dimata voor 11 miljoen euro van KV Oostende naar VfL Wolfsburg trok. De zaakwaarnemer zou 6 (!) miljoen ontvangen hebben voor zijn werk. Didier Frenay reageert.

De voormalige profvoetballer gooit de bal terug. "Dimata speelde 10 maanden bij Oostende, dat 500.000 euro aan Standard betaalde. Er was belangstelling uit meerdere Europese landen", geeft Didier Frenay aan.

Wolfsburg betaalde 11,5 miljoen euro voor de aanvaller, die nu op huurbasis speelt bij RSC Anderlecht. "Oostende kreeg 70 procent van die som of ongeveer 8.175.000 euro", merkt Frenay op. "Wij kregen het verschil van die som."

Hij dus geen 6.000.000 maar 3.325.000 euro ontvangen hebben voor zijn diensten...

"Het is niet omdat wij veel geld verdienen dat wij allemaal oneerlijk zouden zijn", voegt hij toe, na de heisa in de zaak 'Operatie Propere Handen'.

En Landry Dimata? Die kreeg een goed contract, waarmee hij zijn toekomst al wat wist veilig te stellen. Als hij beter presteert, vallen er nog bonussen uit de lucht.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes