"Club Brugge mag blij zijn met Ivan Leko"

11 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Hij werd uit zijn bed gelicht, zes uur ondervraagd, moest een nacht in de cel slapen, en mocht na een verhoor door een onderzoeksrechter beschikken. Ivan Leko's advocaat Walter Van Steenbrugge is niet te spreken over de gang van zaken.

"Hij kan iedereen recht in de ogen kijken" stelt Van Steenbrugge bij Ter Zake. "Hij zal nog even moeten bekomen, want wat hij heeft meegemaakt is wel wat. Zeker die imagoschade en de familiale schade is enorm. Maar het is een heel sterke man, Club Brugge mag blij zijn dat het over zo’n trainer beschikt."

Ivan Leko kwam in Operatie Propere Handen niet in beeld in het luik van matchfixing. Maakte hij zich dan schuldig aan financiële fraude?

"Witwassen is het nooit. Witwassen betekent dat je illegale gelden in een legaal circuit laat terechtkomen", trapt de advocaat de bal terug.

"Het enige wat vandaag nog op de tafel ligt, is uitleg over een betaling die meneer Leko gehad heeft – een stuk van zijn salaris – in de periode van OH Leuven (2014, nvdr.). Hij moet dat nakijken. Het was een nettobedrag dat hij gekregen heeft, hij moet dat nu enkel nog gaan verifiëren in hoeverre dat fiscaal aangegeven is."

De timing zat niet mee voor Ivan Leko. Andere verdachten, zoals Herman Van Holsbeeck moesten niet in een cel overnachten. De onderzoeksrechter kon niet alle personen nog verhoren en dus moest hij in Hasselt blijven.

"Het enige wat ik kan zeggen is dat men de voorbije maanden alle technieken heeft gebruikt, telefoontaps en zo meer. Men heeft alles nagegaan en meneer Leko is over alles wat men van hem wou weten ondervraagd geweest."

"Het resultaat is dat meneer Leko een vrij man is en onder geen enkele voorwaarde staat van justitie", merkt Walter Van Steenbrugge op. "Dat is toch wel wat. Leko is integer tot en met, en dat in schril contrast met die tenlastelegging."

Ook bij Club Brugge heerst onvrede. Volgens het parket zouden een aantal ploegen meegewerkt hebben aan constructies waarbij de zaakwaarnemer en speler geld in het zwart konden opstrijken bij een transfer.  De clubleiding beklemtoont dat daar absoluut geen sprake van is.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes